Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yapıda yangın çıkması halinde flama ve yaman yangın kapısı sayesinde özelliklerine ilgilı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.

Yangın kapıları, yangın güvenliği dâhilin eleştiri öneme malik olan strüktürel unsurlardır. Acil durumlarda emniyetli bir kaçış çıkarmak için tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı evet. Yangın bapları çoğunlukla yangın dayanımı güçlü malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok ömre bedel hale getirmiştir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık kucakin yeğleme edilir.

Yangın bapsı fiyatları modellere bakarak bileğmeselemektedir. Dayanıklılık, hizmet ve tamirat kolaylığı ve estetik açısından her bir malzemenin diğerine için sunduğu avantajlara ilişkilı olarak yeni kapı montaj projeniz kucakin farklı modeller arasından kanunlar yapabilirsiniz.

Her yangın merdiveninin her iki yöreında korkuluk, küpeşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

Isıevet dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat vesair kapı imalatları kabilinden değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Yeni yahut müstamel binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni ne kriterlere nazaran üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir üzere soruların canipıtlarını düşkünlük ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler tarafından sıkı bir şekilde denetimleri gerçekleştirilen yangın merdivenleri betonarme binalara bakılırsa çok daha kolay ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.

Yangın merdiveni laf temellığı ile alakalı heves edilen soruları sizler ciğerin bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları zirda makam almaktadır.

Kaçış sinein kullanılmasına ruhsat verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yurt basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki konstrüksiyonlarda 125 mm' den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında duvar, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Yangın eğitiminde yangın kapısının tasarrufını da nakletmek, elbette Yangın Çıkış Kapısı davranılacağını ve panik halinde insanların kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu üzere olabilir.

Yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Report this wiki page